Ohita navigointi

Apteekin palvelut koronavirusepidemian aikana

Tässä yhteenvetoa Sallan apteekin palveluista meneillään olevan koronavirusepidemian aikana.
Hei,

Sallan apteekki pyrkii edelleen palvelemaan asiakkaita normaaliin tapaan toimittamalla lääkkeitä suoratoimituspisteistä.

Mutta jos olet 70 tai vanhempi, suosittelen, että asiointisi hoitaisi joku muu kuin sinä itse. Voit pyytää tervettä ystävää tai omaista hoitamaan asiointisi puolestasi. Annat vain kela- tai henkilöllisyyskortin mukaan sekä tiedon tarvitsemistasi lääkkeistä. Tällä hetkellä poikkeusoloissa voimme joustaa myös hieman enemmän kelan toimistusaikamääräyksistä. Nyt kannattaa yhdellä ostokerralla pyrkiä saamaan mahdollisimman monet lääkkeet kotiin, jotta ylimääräisiä asiointikertoja ei syntyisi.

Ehdottoman tärkeää on, ettet asioi meillä etkä muuallakaan flunssaisena. Tällöin on sairastettava niin kauan, että on yksi oireeton päivä takana. Tällöin kannattee turvautua myös muiden apuun flunssalääkkeitten saamiseksi. Toisaalta terveenä kannattaa jo varautua mahdolliseen flunssaan täydentämällä lääkekaappia.

Voit sopia apteekin kanssa myös lääketoimituksista, jos kukaan ei voi auttaa lääkeostojen kanssa. Toimituksista perimme viiden euron veloituksen lähialueelle (noin 10km). Sallan kunta auttaa myös kauppa- ja lääkeostojen asioinnissa. Sallan kunnan puhelinnumerosta 040 192 98 39 saa apua kuljetuksiin.

Meillä on myös käytössä oma noutolokerikko, josta lääkkeet voi noutaa rauhallisempana aikana. Puhelimeesi lähetetään koodi, jolla saat avattua lääkkeesi sisältävän lokerikon. Lääkeostoja varten perustamme sinut apteekin kanta-asiakasjärjestelmään sekä laskutusasiakkaaksi. Toki voimme antaa mukaan laskun yksittäisistä ostoksista.

Olemme tehostaneet apteekissa siivousta ohjeistuksia vastaaviksi epidemoiden aikana. Lisäksi apteekkiin asennetaan tiskeihin muoviset pisarasuojat lähiaikoina. Pyydän asiakkaita pesemään kädet apteekkiin tai kauppaan saapuessaan eteisessä olevassa käsipesupisteessä sekä poistuessaa kaupasta. Siinä yhteydessä on saatavilla myös käsidesiä desinfiointia varten. Apteekin odotustuoleja on vähennetty. Odottaessanne vuoroa reseptintoimitukseen, pitäkää riittävää metrin etäisyyttä muihin asiakkaisiin.

Lääkkeiden saatavuudessa ei ole mitään suurempaa ongelmaa. sosialli- ja terveysministeriö on ohjeistanut apteekkeja toimittamaan vain 3 kuukauden lääkkeet enimmillään. Samoin itsehoitopuolen kipulääkepakkauksia saamme toimittaa vain yhden kappaleen suurimmasta pakkauskoosta. Hamstraukseen ei ole tarvetta. Toistaiseksi käsidesit ovat olleet loppu, mutta pyrimme saamaan joitakin eriä apteekkiin myyntiin ennen huhtikuuta.

Sallan kunnan sivuja kannattaa seurata. Siellä ilmestyy ajankohtaista informaatiota Sallan kuntalasille koronavirusepidemiasta. Sallan apteekin facebook -sivuja kannattaa myös seurata, koska postaan sinne apteekkariliiton tiedotteita koskien lääkehuolto ja apteekkiasiointia.

Me koetamme pysyä terveinä, jotta pystyisimme palvelemaan teitä tämän epidemia-ajan täysipainosesti. Ohjeita ja suosituksia noudattamalla selviämme tästä hankalasta ajasta vähemmillä vaurioilla.

Jukka Hujanen, apteekkari
Sallan apteekki